marți, 9 aprilie 2013

Absenta Esentei cultiva Forma!

    In absenta esentei, cultivam forma! In absenta constiintei exacerbam egoul! In absenta cunoasterii si experientei ingrasam orgoliul!
    In absenta dragostei adevarate, mancam incercand sa compensam lipsa de serotonina, amfetamine naturale si dopalamina!
    In absenta IUBIRII incercam sa ne satisfacem setea launtrica cu SEX! Hormonii care se genereaza sunt aceeasi, doar ca in cazul iubirii, acesti hormoni se secreta in mod constant pe toata perioada in care noi simtim ca iubim si ca suntem iubiti. In cazul sexului, acesti hormoni se secreta in cantitai mai mici si doar in acele momente de excitatie. De aici incepe dependenta de mancare, sex si asa mai departe....
    In absenta profunzimii, trairilor puternice si esentiale ne cramponam si impiedicam de formele exterioare. Cand nu putem urma cai lungi ne laudam cu cele scurte, cand nu putem sa ducem la bun sfarsit un drum lung, greu si complex ne laudam si ne cramponam de cate un sprint pe care il ridicam la nivel de trofeu vesnic!
    In lipsa bucuriei adevarate apelam la ras si la veselia produsa de glume, bancuri, barfa, bautura si droguri .... De asemenea acestea produc dependenta. Mereu egoul cauta sa protejeze corpul fizic deoarece corpul fizic este masina datorita careia el exista. Dar sa nu uitam....acestea SUNT MECANISME NECESARE SUPRAVIETUIRII SI PASTRARII A UNUI ECHILIBRU RELATIV care doar sa asigure viata fiziologica si perpetuarea speciei si nici pe departe EVOLUTIA lui Homo Sapiens in HOMO UNIVERSALIS !
    In absenta unei vieti reale care sa ne satisfaca si implineasca ne scufundam in lumea virtuala a internetului. Incet ne izolam si ne mintim cu ce reusim sa descoperim si sa traim prin intermediul televizorului si computerului. Facebookul contribuie in mare masura la mentinerea, dezvoltarea si implementarea acestor surogate care dovedesc faptul ca nu mai avem timp, energie, sanatate, vointa, si deschiderea de a trai o viata reala.
    Se intampla ca noi sa putem si sa vrem o viata reala, dar cu cine ? Fiecare are masina lui, casa lui, taxiul lui, laptopul lui, camera lui; asa mai departe si mai mult decat atat fiecare cauta sa se desparta de lumea reala, CARE NU-L MAI SUSUTINE SI MULTUMESTE si sa traiasca in lumea virtuala. In aceasta situatie esti determinat sa cauti lumea pe ...INTERNET. Toate acestea nu demonstreaza decat ca societatea umana o ia pe o panta gresita si ca oamenii urmeaza ceea ce sunt programati si manipulati sa faca! De ce ?
    Cand taxele, impozitele, cererile si asteptarile sunt mari, iar concurenta este acerba si resursele putine, omul si animalul din el devin din ce in ce mai instinctuale si mai stresate, unitatea, dragostea, iubirea si umanitatea incep sa dispara lasand loc doar instinctelor care isi cer drepturile si tributul cu indarjire. Timpul si spatiul devin limitele si gardienii ce zilnic ne biciuesc constiinta si asa istovita de toate petitiile si pretentiile egoului. Asa incepem sa observam ca: NU MAI AVEM TIMP, CHEF, ENERGIE, PUTERE si SUFLETUL cu care sa traim in tihna si in ARMONIE CU UNIVERSUL!
    Dragii mei ...SUNTEM MANIPULATI! Nu vine incalzirea globala, nu vine sfarsitul lumii! Pe Terra si in Univers sunt destule resurse pentru toti, atat timp cat nu ne batem joc si nu risipim. Petrolul mai ajunge inca destul, gazele la fel, carbunii la fel si daca ele se termina, AVEM SURSA LOR - SOARELE, pe batranul, iubitorul, puternicul si stralucitorul HELIOS!
    Putem trai fara bani, dar avem nevoie de CER si PAMANT, de SOARE, APA si AER, avem nevoie de libertate si constiinta, de omenie si iubire si nu de concurenta si manipulare.
    Concurenta si stresul ne sunt induse si noi suntem manipulati cu ajutorul dorintelor si lacomiei noastre, cu ajutorul fricilor si frustrarilor noastre! Dar de ce ....?
    Divide et impera! Dezbina si stapaneste! Acesta este principiul calauzitor al fortelor gentropice, malefice care conduc inca (dar nu pentru mult timp) lumea noastra. Ei ne sunt superiori dar nu din toate punctele de vedere. Noi le suntem inferiori doar pentru ca ne LASAM tarati in frica si intuneric. Eliberarea noastra depinde de noi. De educatia noastra, de dorinta noastra de UNITATE, ARMONIE, DRAGOSTE si COMUNICARE!
    Uniti-va, eliberati-va, luminati-va, iubiti-va!

Un comentariu: