Romania la Pas


-->

" Romania la Pas!”
Peregrinaj prin Dacia Strabuna
                          

                           Motto :
            Verba volant, Actio manent - secuti viam, manere!


Prezentare Proiect :

          Odata cu infatisarea lui Apolo pe bolta cereasca …
Drumurile, sufletele si mintile deschise sustin cele trei milioane de pasi prin Romania.
Generozitatea voastra, materializata in timp, cunoastere si energie ma ajuta sa devin un
izvor si sa daruiesc mult mai mult si mult mai multora : picaturi de lumina si bucurie!
Startul din data de 28.06.2012, anunta un drum lung, prin tara, pe exteriorul si interiorul curburii carpatice! Nu este o vacanta, nu este o distractie, este un proiect caritabil si onorabil. Va fi un mars de 25 km per zi, timp de sase luni de zile, cu un echipament pe mine de aproximativ 20 kg si in care voi dormi in mare parte in cort si voi beneficia de ceea ce-mi poate oferi natura.
Romania este o tara bogata si frumoasa, o tara a paradoxurilor si a contrastelor.
Anual, in Romania, apar peste 70.000 de noi cazuri de cancer ( http://scrieliber.ro) , iar mortalitatea romanilor se datoreaza in peste 80% din procente bolilor cardiovasculare si cancerului. De asemenea s-a demonstrat si mediatizat si faptul ca aceste boli sunt provocate de obiceiurile nefaste : sedentarism, nutritie incorecta, alcool si fumat (http://www.gandul.info ).
Acest proiect este consecinta compasiunii si dorintei mele de: A DARUI cunoasterea si dragostea necesare sanatatii si vietii! Armonia cu natura este unica sansa viabila a sanatatii, tineretii si vietii!
“Eu cred in educatie si nu in medicatie!“ – spunea Dr Bernard Jensen.
Cei 3400km, in spatiul carpato-danubiano-pontic si pe drumurile sale europene, nationale si judetene, ii voi face pentru a promova armonia cu natura. Voi tine prelegeri si conferinte pe tema nutritiei si a kineticii acestea fiind indispensabile legaturii si armoniei cu natura.
Aceasta expeditie voi incerca s-o transmit audio video, in direct,  pe internet si eventual la televiziunile si radiourile care vor dori sa preia, pentru a putea atrage si informa auditoriul.  
Echipa de colaboratori, sponsori, donatori, insotitori contribuie in mod clar la realizarea si finalizarea cu bine a acestui tur.
Echipamentul specific si necesar marsului, supravietuirii cat si transmisiei de imagini si voce este deosebit de scump, datorita caracteristicilor speciale simultane. Sanatatea mea si implicit reusita proiectului depind si de echipament.
De asemenea hrana si uneori cazarea/ dormitul - devine o problema suficient de mare in cele sase luni de zile, incat sa fie si ea decisiva pentru succesul proiectului.
In drumul meu voi poposi pentru “o clipa” sa vizitez si sa ma aplec si sa aduc lumina asupra obiectivelor turistice si frumusetilor naturale ce stau departe de priviri, fara sa “ strivesc corola de minuni a lumii “.
Seara, dupa ce voi scutura colbul din sandale, voi incondeia pasi ce m-au purtat prin lumina soarelui si pe meleagurile strabune, incercand sa transpun ceea ce am vazut, auzit si trait fara sa aduc elogii gratuite paradoxurilor romanesti.
            Astept cu interes, bucurie si recunostinta orice propunere, idee, critica si orice ajutor! Toate sunt binevenite!
            Va multumesc pentru rabdarea de a citi aceasta prezentare!
                                  

Prezentare, Istoric, Motivatie, Scop si Metoda
         
          Prezentare:
            Înainte de a-mi expune intenţiile si motivele, daţi-mi voie să mă prezint.
Sunt un izvor, deci exist! Am fost botezat Edward Chirlacopschi. O frunza din padure, un fir de nisip din desert, o picatura din ocean, un gand al unei vieti. Sunt român cu toate ca stramosii mei nu prea si am 36 de ani cronologici. Orasul lui Bucur este locul meu natal. Cu 18 ani in urma, m-am rasadit in Toplita, Harghita, in sanul naturii mama si in armonie cu ea. Frecventarea cursurilor Facultăţii de Educaţie Fizică, Sport şi Kinetoterapie mi-a intarit cunoasterea si curajul de : A FI. Dupa facultate m-am implicat in turism, fiind administratorul unei modeste baze turistice. In prezent mă ocup de nutriţie şi kinetica, rezonand excelent cu acestea.
Din copilarie m-am indragostit, datorita contextelor, de munte si natura. Adolescenta m-a purtat prin cotloanele si varfurile Romaniei. Cararile muntilor si potecile padurilor imi sunt cunoscute de la 10 ani. Rucsacul, cortul si sacul de dormit au fost si sunt o parte din modul meu de a fi!
Peregrinarile prin “Patria lui Ion” au construit in mintea si sufletul meu imaginea uneia dintre cele mai frumoase tari din cate am cunoscut. Faptul ca m-am ocupat de turism, in Toplita, Harghita, m-a ajutat sa experimentez si sa inteleg mentalitatea romaneasca, cat si neajunsurile ei.
In urma experientei de trekking, a dragostei, a dorintei de a darui si a cunoasterii ce o posed, am hotărât sa
impartaseasc ceea stiu si sunt. Expeditia “România la Pas”, cu caracter caritabil, introspectiv si pedestru, pe un itinerariu de 3400 km si pe durata a şase luni de zile, v-a incepe pe data de 05.06.’12.  Marsul de 25 km / zi o sa-mi ofere ocazia sa vorbesc despre Kinetica si Nutritie si sa promovez Armonia cu Natura! Incerc sa filmez si transmit online, in timp real, partea de mars a expeditiei.

Istoric:
            Copilaria si adolescenta mi-au fost marcate de dragostea fata de natura si animale, de expeditiile montane solitare, de cele opt ore de sport zilnice, de cartile si lectura care mi-au acompaniat noptile. Experienta mea este urmarea fireasca a unei vieti pline de neastampar, culoare si durere, cat si a cautarii esentei vietii si sanatatii! Trairile acestea s-au concretizat in numeroase incercari de a-mi ajuta semenii, dar in urma unor socuri, accidente, cat si in urma intalnirii cu Valeriu Popa, acestea au devenit destinul meu.
-          M-am implicat / activat  in: miscari ecologice, spirituale si religioase cat si in cadrul unor grupuri de discutii;
-          Am facut : donatii, emisiuni la radio local “ Radio Ardealul “ – despre Nutritie si Kinetica;
-          Am impartasit neincetat cunostintele si experientele mele celor interesati - Blog si Emailing;
-          Am organizat si sustinut: cursuri si demonstratii de arte martiale, tabere tematice ( supravietuire, comando...).
            Toata lumea face la fel, este la fel, are aceleasi tentatii si preocupari? Oare …?
             
            Motivatie:
            Verba volant, Actio manent! ( secuti viam, manere! )
Vorbele mele si despre mine sunt laude ce zboara. Faptele sunt cele care raman, dovedesc si ajuta cu adevarat!
Exemplul viu este principiul ce ma indeamna sa: SA MERG SI SA DARUIESC !
Hotararea Peregrinajului prin Dacia Strabuna este consecinta trairilor, mentalitatii personale si onoarei de a-i urma pe globetrotteri romani: Badea Cartan, Constantin Brancusi si Dan Dumitru. 
De ce eu? De ce acum? De ce asa?... De ce nu ? J
Cunoasterea, Generozitatea, Dragostea, Libertatea si Armonia sunt valorile supreme ale vietii! Nu vad cum as putea gasi curajul si sensul de: A FI, fara intelegerea si obisnuinta de: A DARUI !

Scop:
Picatura din ocean, parasesc sarea si vastitatea comoditatii si cu recunostinta, modestie, curaj si bucurie, pornesc pe drumul zeilor, pe cararea celor trei milioane de pasi, ca sa intalneasc colbul drumurilor, frunzele padurilor, gandurile vietii si oamenii; sa prezint, sa demonstrez si sa promovez Dragostea si Armonia cu Natura!

Metoda:
Merg, vorbesc, intalnesc picaturi, oameni si oglinzi ce vor dori sa reflecte cuvintele si gandurile mele.
Prelegeri, prezentari online – audio-video, conferinte, emisiuni radio si tv, demonstratii si altele vor insotii si defini intinerariul, pe calea celor trei milioane de pasi .
 
-->
            Organizarea si Constituirea Echipei :

     In consecinta pregatirii, pasiunii, dorintei si hotararii mele voi porni la inceputul lunii iunie, anul curent in expeditia terestra, pedestra de 3400 km si sase luni de zile, care are ca mesaj ( scop ) PROMOVAREA SI DEMONSTRAREA ARMONIEI CU NATURA. Exemplul personal, prelegerile si conferintele ma vor ajuta sa ating scopul propus.
    Succesul acestui proiect depinde in mare masura de mine, dar intr-o alta masura, de voi. Resursele personale, logistice, finaciare si materiale necesare acestui mars de 25km/zi sunt insuficiente si de aceea am nevoie de sponsori cat si de o echipa.
    In realizarea acestui proiect am stabilit doua directii posibile:
A  -  Sponsorizare si totul facut " ca la carte" in vederea tintei propuse, sau
B -  Fara sponsorizare si totul facut atat cat si cum se poate, transformand aceasta expeditie caritabila, intr-o demonstratie de anduranta si supravietuire! Pana la data de 20 mai mai caut sponsori, dupa aceasta data voi "comuta" pe varianta "B" si sponsorii nu au decat sa apara cand vor ei si Universul. :)
In toate situatiile voi avea nevoie de o echipa cu care sa dezvolt si organizez acest proiect. Voluntarii
si oamenii de bine sunt cautati si bineveniti. In cazul obtinerii sponsorizarii, fiecare v-a fi rasplatit, in cazul lipsei acestor sponsori, ne vom bucura impreuna de sansa si oportunitati. :)
    Avem nevoie de :
    Mediatizare – Sponsorizare – Organizare – Pregatire – Expunere/Promovare – Sustinere
    Echipa de care am nevoie ar trebui sa fie compusa din :
        1. Coordonator - Persoana care sa se ocupe de relatiile cu media, cu eventualii sponsori, cu ceilalti colaboratori si coechipieri, cu oamenii interesati de proiectul meu, cu modificare si corectarea intinerariului functie de anumite cerinte si evenimente survenite pe traseu, sa trimita si receptioneze coletele, sa ma aprovizioneze cu ce am nevoie si asa mai departe. Mai precis va fi un fel de " copilot " !
        2. IT-ist - Persoana care sa se ocupe de creerea si administrarea WebSite-ului nostru : actualizare, modificare, relationare, optimizare, SEO, etc ...
        3. Translator / i - Persoane care sa se ocupe cu traducerea informatiilor de pe site in mai multe limbi - Engleza, Franceza, Germana, Spaniola, Maghiara, Rusa, Italiana ...si orice alta limba se poate ..:)
        4. Colaborator / I - Orice persoana care crede ca ne poate face si ne face un serviciu de orice fel ( cazare pe traseu, mancare, organizarea unei conferinte, o idee, un sfat, o donatie in bani, in echipament, o consultatie medicala, o consultatie juridica, impartasirea unei experiente similare...etc ) Iti dau eu toate adresele si jumatate din sefii lor.
        5. Donator / i – Orice persoana care este dispusa sa doneze o oarecare suma de bani pentru sutinerea acestui proiect.
    In esenta, orice ajutor, de orice fel, este primit cu bucurie si recunostinta si este bine venit.
    Va multumesc si va astept cu bucurie!
    " Inscrierile " :) le astept la adresa de email sau la numarul de telefon de mai jos.

Edward Chirlacopschi
Consultant Nutritie si Kinetica
edward.chirlacopschi@gmail.com
http://florileprimavara.blogspot.com
0721200661


Detalii Intinerariu Propus

Destinatie :
Km:
5 km/h
3 km/h
Zile
Ziua
Luna
Obiective de Atins
N


H: ore
H: ore
Nr:
Saptamanii:Bucuresti - Calarasi
 119
23h49'
40
5+1

Iunie


Negru Voda
263
52h54'
88
12
Mangalia
296
59h21'
99
14
Constanta
339
68h02'
113
16
Tulcea
463
92h52'
155
20
Braila
557
111h42'
186
24
Galati
579
116h02'
193
26

Iulie


Focsani
666
133h30'
222
28 
Bacau
771
154h28'
257
34
Negresti
862
172h42'
288
36
Iasi
910
182h26'
303
38 
Botosani
1017
203h50'
339
43
Saveni
1052
210h51'
351
44
Dorohoi
1095
219h33'
365
46
Radauti
1144
229h22'
382
48
Gura Humorului
1195
239h31'
399
50
Viseul de Sus
1350
270h41'
450
57
Sighetul Marmatiei
1410
282h42'
470
59

August


Oradea
1646
329h55'
549
69

Oradea - Cluj
152
30h28'
51
7
Miercurea ciuc
406
81h24'
136
17

Septembrie


Sf Gheorghe
470
94h14'
157
20
Fagaras
561
112h27'
187
24
Sibiu
635
127h20'
212
27
Deva
751
150h44'
251
32
Arad
905
181h23'
302
38
Timisoara
957
192h00'
319
40
Resita
1055
211h34'
352
44
Baile Herculane
1165
233h32'
389
49

Octombrie


Motru
1251
250h55'
417
53
Tg Jiu
1294
259h28'
432
55
Horezu
1363
273h15'
455
57
Baile Govora
1386
277h53'
462
58
Baile Olanesti
1423
285h18'
475
60
Ramnicu Valcea
1441
289h03'
481
61
Curtea de Arges
1478
296h23'
493
63
Campululng
1528
306h22'
510
65
Pitesti
1581
317h03'
527
67
Targoviste
1651
331h01'
551
69
Dobra
1678
336h36'
560
70
Tartasesti
  1715
 344h02'
572
72        
Chitila
1730
346h53'
577
73               
Bucuresti 
  1743
 349h33'
581
74        
Total
3389
680 h
1130 h
143 z

  
Total :

 Ore : ~  680h (5km/h) / Km : 3389 /  85 Zile  (8h/zi)= 2 luni, 25 zile
 Ore : ~ 1130h(3km/h) / Km : 3389 / 142 zile (8h/zi)= 4 luni, 22 zile + 21 duminici odihna = 5 luni, 13 zile;
 Ore : ~ 1700h(2km/h) / Km : 3389 / 212 zile (8h/zi)= 7 luni,   2 zile