joi, 14 februarie 2013

Mesagerul este mesajul!

        Cel mai bun exemplu este cel viu! Cea mai buna teorie este exemplul practic!         Vedem la televizor, pe internet, la diverse conferinte si seminarii oameni care provaduiesc diverse dogme si teorii. Ascultam si vedem teoriile dar ne fura peisajul si nu vedem oamenii. Sau ni se spune ca "mesagerul nu conteaza", conteaza mesajul. FALS ! Mesajul este o parte din mesager. Mesajul este reprezentantul mesagerului.
        Imaginati-va ...: vine un om bolnav, pe moarte la voi si va spune ca el a descoperit "secretul nemuririi" Il credeti? Sau ...: un om in zdrente spune ca el este cel care stie cum sa faceti sa va imbogatiti. Il credeti? Toti cer o suma de bani ca sa va predea secretul. Vine un doctor care tuseste de rupe si care si el moare ca orice alt pacient, in mana colegilor lui neputinciosi si va trateaza si va spune ce trebuie sa faceti ca sa fiti sanatosi. Ce paradox. Ce paradigma. Ce ironie si ce meschinarie stiintifica:)) Daca stie si poate de ce nu aplica in primul rand pe el insusi?  Nu vrea, nu are nevoie ....??? Sau de fapt teoria este pentru bani si practica pentru cei puternici ? Daca cineva de pe strada ne spune ca avem o problema nu-l credem si il intrebam sarcastic ce pregatire are. Mergem la medic si chiar daca habar nu are ce avem ....noi il respectam si-l credem indiferent ce spune pentrui ca are o hartie cumparata si agatata in cabinetul lui, numita "diploma "; sau pentru ca poarta un halat alb si pentru ca lucreaza intr-un spital.
        Vraci si doctori care mor si ei bolnavi si care mereu sunt bolnavi sau se imbolnavesc. Ingineri care de cele mai multe ori nu sunt in stare sa-si repare nimic prin casa sau propria masina. Nemuritori si guru care sfarsesc ca toti ceilalti in bratele mortii si in mrejele iluziei... Crestini care pornesc razboaie sfinte si care denigreaza alte popoare si alte neamuri cu toate ca aceasta practica este abolita in noul testament de catre insusi cel care a dat numele religiei lor: Christos! Doar farisei si doar niste simpli lasi care nu fac nimic din ceea ei sustin. Doar niste ingamfati care isi aloca dreptul si pozitia nemeritate ....Dar asa cum am mai scris intr-un post anterior : nu luati nimic din ce nu-i al vostru si nu meritati caci veti plati tare scump! Universul, legea este pentru toti. Buni sau rai, credinciosi sau necredinciosi. Botezati sau nu. Spovediti sau nu. Mari sau mici, Bogati sau saraci. Ati auzit vreodata ca un om bogat a reusit sa scape de legea gravitatiei ??? NU ! De asemenea nici nu veti auzi de un om care sa scape de legea cauzalitatii. La actiune si reactiune. Cauza - efect. :)
         Ininte sa vorbiti, sa predati, sa invatati pe altii uitati-va la viata voastra. Prezentati incredere ? DA ? Lasati-i pe altii sa o spuna. Aveti elevi care nu invata si nu progreseaza ? Este doar pentru ca le spuneti doar cuvinte! Aratati-le si demonstrati intai voi.
        Mesagerul este Mesajul!!! Nu priviti luna, ci priviti cine arata Luna! Luna o puteti vedea si fara sa v-o arate nimeni! :))

Un comentariu:

  1. Simplu si bine spus pacat ca in ziua de astazi toata lumea teoretizeaza, prea putini sunt cei care se mai si pricep sa faca cate ceva sau cel putin fac ce spun si se comporta dupa cum vorbesc. Un blog frumos ce merita urmarit. Sa aveti o primavara frumoasa plina de inspiratie.

    RăspundețiȘtergere