joi, 14 februarie 2013

Nu ucide!

        Nu ucide!
        Stim ca Dumnezeu ar fi lasat 10 porunci de baza in Vechiul Testament. Dar abia pe la a sasea porunca si-a adus aminte: "SA NU UCIZI!" :))
        Partea proasta este ca majoritatea poruncilor sunt bine definite si ample, dar cele mai importante sunt atat de laconice. :) Si mai grav este ca te lasa sa intelegi ce vrei si ce poti.
        Poruncile folositoare religiei si bisericii suna amplu: "Să nu ai alți dumnezei afară de mine. Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești."
Dar cele care nu prea ajutau biserica si religia sunt sumare si interpretabile: "sa nu ucizi! ", "sa nu furi !", "sa nu marturisesti stramb!" .... :))) Amuzant daca privesti liber si fara teama! Biserica v-a facut sa va fie teama de Dumnezeu si de pedepsele sale pentru ca ea IL reprezenta, dar nu a avut niciodata interesul sa va faca sa intelegeti ca nu de Dumnezeu trebuie sa va fie teama ci de voi insiva si de consecintele directe sau indirecte ale faptelor voastre pentru care NU VA IARTA NIMENI !!!!  :)) Este frumos sa-ti ceri iertare de la un seaman, dar degeaba ii ceri divinitatii iertare pentru crima!!! Ti se va cere inapoi ce ai luat. fara pregetare si sa fi multumit si fericit ca nu ti se cere totul odata! :) Universul nu cunoaste mila sau cruzime. Universul este doar DREPT. Este doar perfect !
        NU UCIDE !  Nu ucide animale, nu ucide plante, nu ucide nimic viu, nu ucide timpul, sperantele, sentimentele si visele nimanui. Nu ucide = nu lua! Nu lua viata! Nu lua viata fiintelor, nu lua viata sperantelor , sentimentelor, idealurilor si a timpului nimanui. Fiecare dintre oameni cat si dintre fiinte investesc in aceste existente efemere. Nu avem dreptul si nu este recomandat sa luam nimic din ceea ce nu ne apartine !
        O sa intrebe multa lume : "bine si cu ce sa ne hranim? Animale nu avem voie sa ucidem, plante nu avem voie sa ucidem! " :))   Ha, Ha , Ha ...."Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră! " - Geneza.  Bine inteles ca putem consuma fructele tuturor plantelor, laptele, ouale, cerealele, mierea de albine, ciupercile si tot asa ...:) Se pot manca atat de multe alimente care sa nu implice crima .... Dar CRIMA este gustoasa si o cere orgoliul!!! Datoria pentru uciderea unei plante este de o mie de ori mai mica decat pentru uciderea unui animal. De ce ? Va imaginati cate milioane de ani a investit universul in evolutie ??? Catta energie a consumat si daruit soarele ca sa se ajunga de la regnul vegetal la cel animal??? Credeti ca e totuna ? NU ESTE! Universul este o entitate si un mecanism perfect. Nu iarta pe unii ca sunt fii domnului si ca sunt poporul ales si ii asupreste pe altii pentru ca sunt pagani !!! :))) La asta imi vine mereu sa rad cu lacrimi. :)))) Nu dragii mei ...UNIVERSUL NU IARTA SI NU PEDEPSESTE PE NIMENI!!! Universul este doar garantia functionarii legilor Lui ! Universul garanteaza Legea. Universul manifesta fara partinire legea Sa! Nu ar putea fi corect si perfect daca pe unii i-ar ierta si pe altii nu, si asta doar pe considerente de rasa, religie sau sex ...:)))
        NU UCIDE ! Asta mai inseamna sa nu fi nici partas la crima. Caci acela care este complice, este pe jumatate faptas!!!
        Dincolo de toate: noi asteptam iertare si mila de la Dumnezeu, Univers, Alah... etc., dar noi ce mila avem pentru fiinta careia ii taiem gatul ca sa o mancam crezand ca noi o meritam???? De ce o meritam? De ce credem ca noi am fi mai putin pasibili de pedeapsa uciderii daca ucidem doar o biata gaina?? De ce avem impresia ca noi suntem fiii lui Dumnezeu si acele vietuitoare nu sunt??? De ce credem ca e bine sa mancam cadavrele animalelor pe care le ucidem?? Pentru ca exista o groaza de semidocti si de pseudospecialisti, cat si o droaie de doctorasi facuti cu pile si bani care nu pot renunta la gustul carnii si atunci isi mint propria constiinta, cat si pacientii, ca e sanatos si necesar sa mananci carne! Dar pentru ce spun si fac ei... vor plati. Pentru ce credeti, ganditi, simtiti, spuneti si faceti voi, voi veti plati si nu ei. Asa ca ganditi inainte sa bagati ce nimeriti in gura, ca va amintiti doar cand e nevoie de morfina si de citostatice ca "poate "ceva nu e in regula! :))
        Nu ucideti! Nu furati! Nu luati nimic din ce nu-i al vostru, caci mai devreme sau mai tarziu , fie ca vreti, fie ca nu vreti, veti da inapoi! :))

Un comentariu: