miercuri, 27 februarie 2013

O noua postare !

Din nou in lumea cuvintelor ...:)
Din pacate si de data aceasta cu durere observ cum unii oameni in cuvinte si gesturi cauta sa obtina un lucru si cum in adancul lor cer altceva. Apoi se mira si se supara ca nu primesc ce au cerut. Chiar spun: "unde este Dumnezeu???" "Am cerut, m-am rugat si am primit numa durere si esec" :))
Nu stiu daca sa rad sau sa plang! Simt ca amandoua sunt bune ori pe rand, ori deodata! Pana nu demult am facut si eu la fel... de aceea imi permit sa vorbesc despre asta. Nu din carti, nu din auzite, ci din viata si experienta!

Ne asezam in genunchi, impreunam mainile si incepem sa ne rugam. Spunem de trei ori rugaciunea si apoi plecam acasa si uitam de asta. Dar nu ne uitam sa vedem ce striga in fiecare clipa sufletul nostru si mintea noastra. Oare credem ca limba in care ne rugam conteaza??? Oare conteaza ce cuvinte spunem??? Oare conteaza cum il numim si chemam pe Dumnezeu ??? Oare are importanta ce religie avem si ce ramura a ei ....???? Oare Dumnezeu a venit la unii si le-a spus sa fie Musulmani si altii Crestini. NU NIMIC DIN TOATE ASTEA NU CONTEAZA!!!! DUMNEZEU LE-A SPUS TUTUROR SA CREADA IN EL SI ATAT. Nu i-a trimis sa omoare, sa siluiasca si sa jefuiasca in numele lui. Nu i-a trimis sa poarte vreun razboi in numele lui. Cu toate astea, oamenii se macina in minore detalii si pierd imaginea de ansamblu. Nu vedem diferenta intre credinta si religie, nu vedem diferenta dintre a vorbi si a spune, nu vedem diferenta dintre a cersi si a cere, nu vedem diferenta dintre ratiune si aprige orgolii...:)

In primul rand trebuie sa stim. Apoi trebuie sa stim cum sa facem. Apoi trebuie sa facem. Dar e greu sa stii, sa stii cum sa faci si sa faci ...daca nu faci nimic !!! E foarte greu sa vezi clar in intuneric si ceata. In mintea noastra atunci cand stam in ignoranta e ca un haos primordial. Nu vezi nimic si vezi totul. Atunci orgoliul te face sa crezi ca stii, dai sfaturi si tii conferinte. Dar cand faci primul pas efectiv, kinetic... Realizezi ca teoria si practica nu se pupa ...:)
De undeva trebuie sa incepi. Doar facand si gresind incepi sa inveti...nimic nu este de la inceput bine. Doar facand inveti cum e mai bine sa faci.

Ceea ce simtim, ceea ce gandim, ceea ce spunem si facem...toate sunt niste forme de rugaciune...Este ceea ce fiinta noastra "rumega" in fiecare clipa. Este ceea ce fara sa vrem cerem universului in fiecare clipa a vietii noastre. Degeaba ne rugam pentru ceva 5 min si in rest simtim, gandim si traim contrariul a ceea ce cerem. Ce credeti ca vom primi ??? Daca noi cerem fericire, dar in fiecare clipa suntem nemultumiti, nefericiti, acuzam si injuram universul, circumstantele sau tertele parti...oare ce credeti ca vom primi ?  Cu siguranta vom primi tot ceea ce emitem din noi in fiecare clipa. Vom primi nemultumire, nefericire, si injuraturi. :)) De ce ??? Pentru ca Dumnezeu, Universul ne da ceea ce cerem. "Cere si ti se va da!!!" - "scoate sabia si de sabie vei muri ! "  ...Pentru mine e clar...ceea ce cerem primim si inca mult amplificat. Nu uitati Universul ne ajuta! Ne inmulteste ceea ce oferim si ceea ce cerem. Ne meritam soarta daca stam in cusca leilor sau in cocina porcilor. Daca ne place acolo inseamna ca suntem in locul potrivit, ca rezonam cu acea stare si apoi nu este corect sa acuzam universul ca e nedrept ca noi suntem oameni buni si uite ce patim ...? Daca stam printre porci...oare ce o sa devenim incet, incet...? Pisica ?? Om ??? NUUU! Incet o sa devenim si noi un porc. Parasiti cocina cat inca nu grohaiti !!! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu