marți, 30 octombrie 2012

Adevar si Umbra ...

IGNIS NATURA RENOVATUR INTEGRA !   
    Nimic nu poate evolua prin lancezeala, abandonare, conservare sau inertie. Mereu este nevoie de FOC. Mereu este nevoie de miscare si efort, de entropie, de durere si schimbare.
Toate acestea duc in final la distrugere ( in absenta LUMINII si IUBIRII ) sau la evolutie ( atat timp cat IUBIREA protejeaza, controleaza si intretine reactia, exact ca peretii unui Tokamak ).
    Trebuie sa renuntam la vechi (rau) pentru ceva nou si mai bun. Trebuie sa parasim treapta de mai jos pentru a putea pasi pe treapta de mai sus. Cand Am prins deja radacini intr-o forma, intr-o iluzie, este foarte greu sa ne dezradacinam si sa ne impamantam in adevar si lumina. Si toate astea nu se fac de pe o zi pe alta. Mereu facem cate un pas catre Lumina si mereu lasam in urma suferinta si intunericul!
    Adevarul este LUMINA, ELIBERARE si usurarea sufletului. Adevarul este PURITATE, INOCENTA si puntea ce apropie si leaga sufletele. Adevarul este durere doar pentru orgolii, ego si tot ce naste si traieste in si din intunericul fiintei umane. Asa cum liliacul se ascunde ziua in pesteri sau locuri intunecate, asa si orgoliul si egoul se ascund de lumina adevarului si de focul mistuitor al lui SHIVA, cel ce distruge pentru a putea crea.
    Adevarul este necesar, adevarul trebuie spus si promovat, trebuie lasat sa curga asemeni unui izvor. Adevarul poate sa si raneasca, poate sa si ucida, DAR DOAR INTUNERICUL DIN NOI, DOAR ORGOLIILE, EGOURILE SI ILUZIILE.
    Adevarul este de doua feluri : UNIVERSAL si PERSONAL (consecinta a ceea ce noi percepem, procesam si promovam)  Adevarul este ETERN, minciuna, iluzia este o umbra efemera.
    Adevarul trebuie spus, oricat de dureros pare si este. Adevarul lumineaza, minciuna sau ocultarea nu fac decat sa ascunda lumina, nu fac decat sa fure lumina si sa creeze distanta si o viitoare durere. Este ca si cum prin minciuna, in intuneric ai creste o ciuperca mare si frumoasa care mai apoi cand va da soarele peste ea o va usca si omora. Intunericul nu poate fi vesnic, cum nicio umbra nu poate fi vesnica in aceasta lume.
    Sunt clipe cand adevarul si minciuna sunt totuna, pete de culoare, un joc de lumini si umbre! Da, mare adevar in aceasta minciuna! In lumea iluziilor, minciunilor, iluzia este adevar, realitate! De aici o intreaga relativitate a existentei noastre terestre si materiale.
    Teama este ciuperca ce creste la umbra orgoliului si din compostul egoului. Mai tarziu teama face fructe si aceste fructe sunt ciupercile otravitoare care poarta numele de MINCIUNA, VIOLENTA, LASITATE, SLABICIUNE, NECREDINTA ... ETC.
    Sursa temerilor sunt EGOUL si ORGOLIUL sau! Ruperea de SURSA LUMINII naste INTUNERICUL umbrelor! RUPEREA DE LUMINA conduce si genereaza tendinta de individualizare si de separare = EGOCENTRISM! 
    SURSA noastra este CREATORUL acestui INFINIT si MINUNAT UNIVERS, in care noi am primit permisiunea, onoarea si sensul de A TRAI!
    Fara lumina direct de la sursa, fara apa direct de la izvor, nu facem decat sa "ne hranim" (amagim) spiritul cu mocirla din care bem cu sete si nesat si care nu este nimic altceva decat iluzia materiei.
    Sa cautam, sa ne deschidem, sa permitem ca lumina sa ne inunde si sa ne lasam ghidati de ea si sa o lasam sa curga prin noi asa cum toti marii maestri si intelepti ai acestei lumi au facut. Fiti un izvor pentru voi si pentru cei din jurul vostru!
    Iubiti-va aproapele, iubiti-va dusmanii, iertati si luminati !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu