marți, 3 aprilie 2012

Proiect "Romania la Pas!"


 
Peregrinaj prin Dacia Strabuna
                          

                           Motto :
            Verba volant, Actio manent - secuti viam, manere!


Prezentare Proiect : 
          Odata cu infatisarea lui Apolo pe bolta cereasca …
Drumurile, sufletele si mintile deschise sustin cele trei milioane de pasi prin Romania.
Generozitatea voastra, materializata in timp, cunoastere si energie ma ajuta sa devin un
izvor si sa daruiesc mult mai mult si mult mai multora : picaturi de lumina si bucurie!
Startul de la inceputul lunii iunie, anunta un drum lung, prin tara, pe exteriorul si interiorul curburii carpatice! Nu este o vacanta, nu este o distractie, este un proiect caritabil si onorabil. Va fi un mars de 25 km per zi, timp de sase luni de zile, cu un echipament pe mine de aproximativ 20 kg si in care voi dormi in mare parte in cort si voi beneficia de ceea ce-mi poate oferi natura.
Romania este o tara bogata si frumoasa, o tara a paradoxurilor si a contrastelor.
Anual, in Romania, apar peste 70.000 de noi cazuri de cancer ( http://scrieliber.ro) , iar mortalitatea romanilor se datoreaza in peste 80% din procente bolilor cardiovasculare si cancerului. De asemenea s-a demonstrat si mediatizat si faptul ca aceste boli sunt provocate de obiceiurile nefaste : sedentarism, nutritie incorecta, alcool si fumat (http://www.gandul.info ).
Acest proiect este consecinta compasiunii si dorintei mele de: A DARUI cunoasterea si dragostea necesare sanatatii si vietii! Armonia cu natura este unica sansa viabila a sanatatii, tineretii si vietii!
“Eu cred in educatie si nu in medicatie!“ – spunea Dr Bernard Jensen.
Cei 3400km, in spatiul carpato-danubiano-pontic si pe drumurile sale europene, nationale si judetene, ii voi face pentru a promova armonia cu natura. Voi tine prelegeri si conferinte pe tema nutritiei si a kineticii acestea fiind indispensabile legaturii si armoniei cu natura.
Aceasta expeditie voi incerca s-o transmit audio video, in direct,  pe internet si eventual la televiziunile si radiourile care vor dori sa preia, pentru a putea atrage si informa auditoriul.  
Echipa de colaboratori, sponsori, donatori, insotitori contribuie in mod clar la realizarea si finalizarea cu bine a acestui tur.
Echipamentul specific si necesar marsului, supravietuirii cat si transmisiei de imagini si voce este deosebit de scump, datorita caracteristicilor speciale simultane. Sanatatea mea si implicit reusita proiectului depind si de echipament.
De asemenea hrana si uneori cazarea/ dormitul - devine o problema suficient de mare in cele sase luni de zile, incat sa fie si ea decisiva pentru succesul proiectului.
In drumul meu voi poposi pentru “o clipa” sa vizitez si sa ma aplec si sa aduc lumina asupra obiectivelor turistice si frumusetilor naturale ce stau departe de priviri, fara sa “ strivesc corola de minuni a lumii “.
Seara, dupa ce voi scutura colbul din sandale, voi incondeia pasi ce m-au purtat prin lumina soarelui si pe meleagurile strabune, incercand sa transpun ceea ce am vazut, auzit si trait fara sa aduc elogii gratuite paradoxurilor romanesti.
            Astept cu interes, bucurie si recunostinta orice propunere, idee, critica si orice ajutor! Toate sunt binevenite!
            Va multumesc pentru rabdarea de a citi aceasta prezentare!

    Detalii : Romania la Pas

4 comentarii:

  1. te rog sa promovezi la toti pe care ii intalnesti cartea Scarlat Demetrescu-Din tainele vietii si ale universului ...iar daca nu se mai poate gasi pe scribd.com....poti sa le dai id-ul meu ...caci am de dat multe carti(electronice) '' sirvladkar '' multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că promovaţi această carte... După părerea mea este cel mai bun început pentru cei ce doresc să se apropie de multe adevăruri care ne înconjoară, precum şi pentru cei care aprofundează, şi vor aprofunda ştiinţa spirituală în viitor, cu propriile lor forţe astral-mentale...

      Ștergere
  2. Buna Edward,
    Ca si ajutor pentru cazare, ti-as recomanda comunitatea Couchsurfing (www.couchsurfing.org). Aici poti gasi multe persoane care doresc sa ofere un loc de cazare gratis celor ce au nevoie. Exista si in Romania foarte multe persoane inscrise de aceea sunt sigura ca ai reduce foarte mult din cheltuielile de cazare apeland la aceste persoane. O alta idee ar fi sa incerci sa te cazezi la casele parohiale si la manastiri. Calatoria ta fiind atat una de promovare a unei vieti sanatoase cat si una spirituala / initiatica (as zice eu :) ), probabil ca ai gasi o usa deschisa in aceste locuri.
    Iti urez succes si drum bun!
    Emilia

    RăspundețiȘtergere