joi, 14 aprilie 2016

Prostia si Lenea te imbolnavesc!

   Anii trec... 
   Timpul si experientele directe in care esti implicat sunt cei mai buni profesori. Da, dar uneori daca nu inveti din carti sau suficient de repede, plata experientei poate fi insasi viata! 
 
   Mare parte din oameni afirma ca de vina pentru boala lor este ... : soarta, genetica, natura, clima, poluarea, stresul, etc
   Principala cauza a tuturor bolilor este IGNORANTA si LENEA! Mai exact acel tip de comfort care te face sa nu te intereseze nimic decat ceea ce-ti cere trupul si egoul sau: mancare, bautura, sex, violenta, putere si ...materie.
   Suntem fortati sa platim ca sa traim, dar NOI SUNTEM SLABI si ne complacem spunand: "nu ai ce face, asa e viata !"" ( si de aceea pledam cu fermitate in fata propriei constiinte spunand: trebuie sa fac bani - trebuie sa vand, trebuie sa incalc reguli, legi si sa calc peste oameni si promisiuni)! Nu, viata nu e asa. Asa ne-o facem noi, asa o acceptam noi din lene si slabiciune, din ignoranta si incapacitatea de a percepe realitatea in ansamblul ei. Cand vrem profit si ne dresam mintea, sufletul si le invatam sa profite, si celulele corpului nostru vor fi dresate sa vrea un profit. Daca ar fi numai ele ar fi perfect, dar intr-o lume a profitului vor dorii si alte entitati biologce, informationale(virusi) sa profite de noi...caci noi le oferim mediul prielnic, rezonam cu ele. Apoi ne miram de ce avem tumori maligne care practic profita de noi si ne omoara incet...?
   Dorintele noastre, din capul si sufletul nostru, altele decat cele firesti - sa traiesti, sa iubesti, sa te bucuri -  ne creeaza stresul. Noi ne stresam. De ce? Pai pentru ca metoda este gresita. Am fost dresati, pardon, educati sa muncim ca sa castigam, sa facem tot ce facem, sa ne dorim si sa consideram important sa ai masina, casa, masa, mancare etc.... Da, e normal sa le ai, dar nu e normal sa le ai cu orice pret, mai ales cu cel al sanatatii, odihnei, fericirii si sanatatii! Noi sacrificam aceste daruri divine pentru lucruri materiale pe care le lasam aici... Ne nastem frumosi, sanatosi si plini de energie ca sa ne sacrificam incet pentru ...CE?

   Ne lasam, nu suntem manipulati! Acceptam sa fim biciuiti si ""pastoriti"" de ochii lui Horus, in timp ce noi "" goiam"" (vitele - asa cum ne numesc masonii) stam in fata televizorului la telenovele sau la filme cu violenta si sex. Apoi ne plangem ca suntem stresati ca nu avem una sau alta si ca ne doare .... ba una , ba alta.
   E normal. Creierul nu cunoaste diferenta intre: real - imaginar, imagine - limbaj - exprimare, trecut - viitor, interior - exterior, eu-tu-el-ea, bine - rau etc... De fiecare data cand dorim raul cuiva ni-l facem si noua! De fiecare data cand urmarim un film traim acele emotii(si de aceea ne place), identificandu-ne cu personajele.   
   Pai nu sunt de ajuns problemele pe care ni le facem noi in viata asa zis reala, mai avem nevoie si de simulari pe care creierul sa le transforme in reaitati biologice si mai apoi in probleme/ afectiuni? 
   Realitatea pentru noi nu este ceea ce noi percem cu organele de simt, ci ceea ce noi "" construim"" in mintea noastra ca o sinteza a experientei si informatiilor circumstantiale de moment. Asa ca pentru noi realitatea este ceea ce noi "" visam"" in capul si sufletul nostru.Televizorul si imaginile afisate peste tot ""ne ajuta"" sa visam mai clar ...:)))

   Singurii vinovati pentru ce traim suntem noi, noi ca persoana si noi ca popor, populatie si umanitate! Nu suntem separati si singuri. Asta suntem dresati sa credem si facem. Tot ce ne poate ajuta este sa ne ajutam si iubim unii pe altii, doar asa avem o sansa de a schimba ceva.
   Suntem mereu invatati sa gandim, sa rationam si sa digeram, DAR NIMENI NU NE INVATA SA IUBIM si nimeni nu vrea sa iubeasca... Iubirea este considerata demodata, veche si stupida, este considerata slabiciune si prostie....Da, din punctul de vedere al unei minti, al unei ratiuni extreme, exclusiviste, da asa este! Dar omul nu este doar minte....Omul este si suflet, afectiv.
   Oboseala si slabiciunea vine din lipsa de IUBIRE. Afectivul este motorul corpului. Emotiile sunt cele care din punct de vedere biologic ne dau energia fizico-chimica ca sa ne miscam la modul propriu. Dar tot emotiile sunt cele care ne ingroapa - atat lipsa celor benefice (iubirea) cat si cele negative.

   Iubiti si IUBITI PE GRATIS!  Iubirea nu costa! 
   Cautati Lumina! Lumina este singura care poate imprastia si suprima intunericul ochilor, sufletului, mintii si vietii !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu