luni, 7 septembrie 2015

Radacinile Sanatatii

Dragii mei Prieteni si Colaboratori,
M-am gandit sa luam sanatatea de la punctul 0. De la radacina!
Adevarata sanatate porneste din SPIRIT. Coboara apoi in MINTE, se manifesta prin ganduri si trairi in SUFLET, apoi trairile sufletului schimba dinamica, perceptia si secretiile CREIERULUI. In cele din urma, creierul, modifica, pe cale nervoasa sau/si umorala, biochimia si functionarea corpului.
Toate aceste verigi din lantul cauzal, lantul in care cauza primordiala genereaza un efect, apoi efectul acela devine cauza pentru alte efecte si asa mai departe pana la efectul final, duc inevitabil la manifestarea in viata materiala, pragmatica, a tuturor problemelor de pe parcursul acestui lant cauzal.
Din nefericire, acest lant cauzal se "deruleaza" atat in interiorul fiintei noastre cat si in exteriorul ei, in tot ceea ce noi si intreaga omenire manifesta.
Cu toate ca fizica cuantica spune ca nu exista interior si exterior...:)
Un exemplu concret al actiunii exterioare este: distrugerea naturii mame!
Deci daca in interior, problemele de sanatate apar prin denaturarea si atenuarea arhetipului si functiilor acestuia, in exteriorul fiintei noastre, noi ne autodistrugem prin distrugerea a tot ce ne hraneste si sustine. Din nefericire multi dintre noi fac aceste lucruri din ignoranta, altii din egoism si unii chiar din rautate sau scopuri malefice voluntare!
Intorcandu-ne si concentrandu-ne pe concret, putem spune ca fata de acum 100 de ani in urma, astazi, am ajuns sa mancam fara sa ne hranim. Referitor la asta, Ion Dumitrescu, mentorul Elta, spunea ca vom ajunge sa murim de foame mancand! Cred ca deja se intampla asta. Doar ca pacaleala "stomacului plin"este atat de mare si de perfida incat suntem determinati sa punem intreaga cauzalitate a patologiei pe orice altceva(conflicte, paraziti, microbi, curenti de aer, anotimpuri, etc.)
Devenind mai pragmatici...Noi, oamenii, manipulati de diverse si datorita ignorantei noastre, am ajuns sa taiem mai mult de 50% din padurile Terrei, sa poluam pentru urmatorii cel putin 500 de ani, sa distrugem microbiologia solurilor agricole, sa erodam si sa saracim solurile, sa distrugem fauna si flora marina, sa consumam resursele biologice si minerale ale planetei si sa controlam in defavoarea vietii, climatul de pe Gheea, cu diferite dispozitive cum ar fi HAARP. Toate acestea sunt consecinta exterioara a unei mentalitati, a unor atitudini, a lipsei de atitudine si altitudine umana. Din pacate am demonstrat ca suntem DOAR nste lacuste care dupa ce extermina o cultura, o parasesc fara pic de compasiune pentru viata. Stiu...O sa spuneti ca noi nu suntem asa. Ba da! Daca a-ti acceptat sa fiti doar sclavi si sa executati fara sa meditati la ceea ce faceti, atunci nimeni nu poate sa mai spuna ca el este altfel! Fiecare dintre noi s-a gandit mai intai la el, la burta lui si apoi la sex, motivand ca : "o viata ama si MERIT s-o traiesc din plin si sa ma bucur de ea!" Marea problema este ca nu o sa apucam sa ne mai bucuram de viata prea mult si in egoismul nostru, am furat si viata urmasilor nostrii.
Axandu-ne pe nutritie, putem afirma fara eroare ca intreaga teorie a hranei si hranirii, pleaca de la SOL si de la MINTE. Evident si sanatatea noastra tot de la acestea pleaca.
Un sol sarac si o minte saraca, duc inevitabil la probleme de hranire. Solul a murit. Ceea ce noi vedem si numim sol, nu mai este sol ci doar o pulbere sau un conglomerat argilos, mineral. Sol = Soare. O comparatie fortata, dar cu un sambure de adevar. Ca si soarele, solul este o sursa de viata. In culturile antice, asa zis pagane, erau slavite SAORELE SI PAMANTUL!
Solul, adevaratul si beneficul sol, cernoziomul (pamantul negru), nu contine doar minerale. Cernoziomul este un univers intreg. In el se gasesc bacterii, ciuperci, levuri, acarieni, crustacei, miriapozi, nematode...etc. Este plin de ...VIATA. Tocmai acest fapt face ca acolo, in acest microunivers sa inceapa adevarata viata si vitalitate a oricarei plante. Fara aceasta grandioasa simbioza si biocenoza nu exista sol.
Toate aceste organisme consuma substantele organice si le transforma in MINERALE LEVOGIRE, legate in substante simple usor de asimilat de plante. Specificul mineral, efectiv, este DEXTROGIR. Dar sunt entitati biologice, minuscule si ne-pretuite de noi, care sunt capabile sa transforme dextrogirul in levogir. Cu unele am lucrat si eu si cu unele mai lucrez.
Doar cand vezi cum ceva invizibil poate face ceea ce nici o industrie cunoscuta noua nu poate face, atunci incepi sa intelegi maretia si complexitatea vietii si universului!
Toate radacinile plantelor traiesc, in mod normal, in simbioza directa cu anumite specii de bacterii si ciuperci. Aceste specii variaza de la o planta la alta. Plantele comunica intre ele cu ajutorul unor microfilamente micotice/fungice - electric, cu ajutorul mesagerilor chimici - umoral, dar si prin mecanisme inca necunoscute si superioare noua. Fiecare aratura in sol distruge"sistemul nervos" micotic al vietii de pe acel sol, ca sa nu mai vorbim ca expunerea la soare distruge bacteriile si ciupercile, cat si unele insecte, viermisori etc. Comunicarea devine greoaie si limitata. Incet, asta distruge solul si implicit viata din el si din plante.
Chiar acum, sunt la Manastirea Buciumeni, manastire inconjurata de paduri de foioase si aud drujbele care sectineaza viata noastra si care ne iau aerul...
Deci, fara un sol viu si bogat nu exista planta viguroasa si bogata in nutrienti. Fara nutrienti, plantele pierd lupta cu daunatorii. Atunci le stropim si inchidem cercul viciilor. Fara nutrienti in plante si cu multe pesticide, animalele care consuma aceste plante, devin si ele sarace si bolnave. Le dam antibiotice si hormoni si uite asa ajungem si noi patim la fel. Fara nutrienti, fara vitalitate, plini de boli si chimicale. Nu mai vorbesc ca atat balegarul animalelor cat si fecalele omului devin doar o simpla sursa excesiva de perpetuarea poluarii si otravirii planetei!
Treziti-va, oameni buni! Studiati, meditati, intrebati-va si intrebati! Nu va multumiti cu ce vi se spune si cu ce vi se baga-n burta. Aruncati televizoarele ca nu va invata nimic, doar va fura timpul. Cititi, studiati, cititi si iar invatati!
Toate relele din noi si din afara noastra provin din IGNORANTA si din LIPSA IUBIRII! Cand iubesti nu poti distruge! Cand rationezi, nu poti distruge!

VIATA este ARMONIE. Armonia este imbinarea perfecta si dinamica a iubirii, cunoasterii si actiunii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu