joi, 17 noiembrie 2011

    Postul...
      Acest text nu este preluat de nicaieri, ci reprezinta sinteza cunostintelor mele si il dedic cu drag tuturor acelora care au avut nevoie sau care au nevoie de o picatura de lumina!
     Si cand scriu sau spun, eu de fapt nu scriu si nu spun eu...
    Acum 18 ani l-am cunoscut pe Valeriu Popa, OM-ul care prin altruismul, cunostiintele si harul sau a vindecat peste 10.000 de cazuri de boli asa zise incurabile. O parte din aceste cazuri au fost filmate si au ramas ca dovada in filmoteca dansului, care acum este pusa la dispozitia celor interesati de catre Ovidiu Harbada, discipolul si asistentul lui Valeriu Popa!
    Una dintre metodele de baza pe care Valeriu Popa le recomanda pacientilor sai a fost POSTUL!  Multi ani am practicat si eu aceasta metoda pentru mentinerea sanatatii si inca o mai practic, dar mereu am incercat sa inteleg si sa aprofundez aceasta problema si din punct de vedere stiintific.
    Postul este actul voluntar de renuntare partiala sau totala la hrana pe o perioada definita de timp. Aceasta este definitia unanim acceptata.
    Din punctul meu de vedere, POSTUL - reprezinta nu numai renuntarea la hrana.
    Postul este renuntare, este abtinere de LA A LUA UNIVERSULUI - de a consuma resurse si energie - si OCAZIA DE A OFERI, DE A DARUI DIN NOI PENTRU ALTII SI IMPLICIT PENTRU NOI! Aici, drept consum definesc absolut orice gand, vorba, gest, fapta care are drept consecinta un consum energetic si de resurse.
    Postul religios este acela care, astfel definit de religie, are ca scop elevarea mintii si a spiritului si ca metodologie canoanele acelei confesiuni. In acest post se renunta atat la hrana, cat si la savarsirea unor acte nepermise de acele reglementari.
    Postul nu este religios sau nereligios, daca ma intrebati pe mine. Acestea sunt categorisiri mult iubite de religii si biserici. Postul este dinaintea oricarei religii si este ceva natural si instinctiv la majoritatea fiintelor de pe Terra. Exemplu sunt animalele de pe langa casa omului, care atunci cand sunt bolnave nu mai mananca. Cei care au crescut animale stiu ca primul simptom al unei boli la animale este ca isi pierd pofta de mancare si ajung sa nu mai ingurgiteze nimic, chiar si cate o saptamana, timp in care se lupta cu boala.
    In aceasta sinteza am sa prezint postul terapeutic.
        Permiteti-mi o scurta divagatie: boala nu este ceea ce majoritatea dintre noi stim.
    Valeriu Popa obisnuia sa spuna: "Doar cei bolnavi se imbolnavesc. Un om sanatos nu poate avea decat un accident!" Asa cum si Isus a spus: "Lasati mortii sa-si ingroape mortii lor!" .
    Stiinta este pe cale sa demonstreze, si in unele cazuri a demonstrat deja, ceea ce inteleptii acestei lumi au afirmat de mii de ani. Boala trupului este consecinta unor probleme si datorii ale fiintei ce salasluieste in trup si administreaza acest trup, pe care adesea il confundam cu OMUL, ca entitate.
    Biologia si Epigenetica deja au ajuns sa demonstreze stiintific, faptic si teoretic ca gandurile si sentimentele se "transforma" , materializeaza in substante chimice ce ne influenteaza functiile si homeostazia corpului si mai departe chiar structura si sanatatea genelor noastre. De ce nu ar fi la fel si cu gesturile noastre, vorbele noastre, faptele si atitudinile noastre????
    Credeti ca un agent patogen ar fi in stare sa distruga un om sanatos cu adevarat? Din experienta mea va pot spune: NU!  Stiu cazuri de oameni care au supravietuit ciumei si holerei inainte sa existe vaccine si antibiotice. Unul dintre unchii mei din partea tatalui a stat in lagar la rusi 7 ani. Are 90 de ani si traieste cu un plaman doar. A supravietuit ciumei si holerei, febrei tifoide, malariei si altor boli care au decimat prizonierii din lagar. Cum? Manca foarte rar si mesteca multa apa fiarta! Se pot scrie si spune multe, dar nu e timp si loc... :)
    Postul din punct de vedere terapeutic este: partial sau total, pentru mentinerea si imbunatatirea sanatatii sau pentru redobandirea acesteia.
    Postul partial inseamna abtinerea in special de la proteine de origine animala (carne, peste, lactate si branzeturi), apoi grasimi (unt, untura, ulei) si acizi (otet, zeama de lamaie). Un astfel de post este recomandat si de religia ortodoxa si de parintele macrobioticii, Dr. Oshawa. Beneficiile postului acesta sunt si ele partiale, dar binevenite oricand, fiind menite sa imbunatateasca si sa mentina sanatatea trupului si linistea mintii. - Mens sana in corpore sano!
    Este un post relativ usor de tinut, dar cu dezavantajul ca nu este prea eficient in bolile grave, cronice si cu un grad mare de acutizare sau in fazele inaintate de boli incurabile.
    Se recomanda 2~3 zile pe saptamana si de minim 2 ori pe an cate patruzeci de zile, primavara si toamna!
    Postul total reprezinta renuntarea la hrana de orice fel pe o perioada stabilita de timp.
    Reprezinta metoda cea mai eficienta de insanatosire, cunoscuta pana la ora actuala. Dezavantajul este ca cere o doza imensa de vointa si un imens curaj. In acest tip de post, teama si indoiala sunt principalii inamici interiori si exteriori, dar nu singurii. Toxinele eliberate de tesuturi care umbla in limfa si sange "devin" ganduri si sentimente, amintiri si porniri de diverse feluri.
    Acest post este recomandat minim odata pe an, primavara si in boli grave - incurabile!
    Referitor la posturi, in timpul acestora se recomanda:  
        - sa fie tinute la schimbarea anotimpurilor si in timpul saptamanii;
        - sa se inceapa postul in faza de LUNA NOUA a lunii (Selena - satelitul Terrei) si atentie la ciclurile lunare...
        - in faza de luna plina sa se bea mai multa apa si sa avem in vedere o criza de dezintoxicare...;
        - sa se asculte DOAR muzica preclasica, gregoriana, bizantina, taoista, chinezeasca veche, zen, dyanha (muzica a carei sinteze sonore sa se invarta in jurul a 8 Hz) etc.;
        - sa se bea minim 5% din greutatea corporala apa de izvor proaspata sau apa distilata pentru uz alimentar;
        - sa se efectueze minim o clisma pe zi, dimineata;
        - exercitii de respiratie;
        - masajul usor al abdomenului in special si al corpului in general; reflexoterapie;
        - cate un dus dimineata si seara, dusuri alternative, bai calde cu sare neiodata, gema, bai de sezut;
        - perierea si frecarea pielii cu o solutie slab concentrata de otet de mere sau petrol lampant;
        - exercitii fizice usoare, plimbari in aer liber prin parc sau natura, stretching, Go Shin Tai So, inot si asanele de yoga specifice - hatha yoga;
        - zen mokuso;
        - mentinerea unei stari de calm, liniste, de recunostiinta, iertare si iubire, cat si o gandire pozitiva si focalizata pe scopul postului!
        - renuntarea totala la sex si act sexual cu ejaculare (se elibereaza adrenalina si se consuma antioxidantii de retea si nutrienti importanti);
        - NELUAREA IN SEAMA A GANDURILOR, SENTIMENTELOR SI PORNIRILOR NEGATIVE CE SURVIN IN ACEASTA PERIOADA A POSTULUI!!!
        - revenirea din posturile mai mari de 3 zile nu se face brusc incepand sa mancam mancaruri grele si cu multe ingrediente si proteine animale.
    TOATE aceste recomandari sunt facute doar in consecinta unor demonstratii stiintifice asupra efectelor lor!
    Bine de stiut si de luat in seama:
        - Majoritatea bolilor provin din malnutritie, nu din subnutritie. Malnutritia determina si subnutritie! Mancam prea mult din ce nu ne foloseste si prea putin din ceea ce ne foloseste!
        - Mancarea, substantele toxice si parazitii pot sa ne influenteze comportamentul alimentar, digestiv, afectiv si mental! Suntem un organism colonial format din 60.000 de miliarde de celule (fiinte). Toate procesele sunt electrochimice si mediul de viata al acestor fiinte este APA (lichidul). Majoritatea semnalelor, comenzilor si informatiilor se transmit pe cale umorala (adica prin fluid) si doar 40% prin sistemul nervos care si el foloseste o groaza de fluide...:)  Mai mult... Receptorii chimici transmit informatii creierului care si acesta intoxicat ajunge sa interpreteze eronat multe dintre aceste semnale...:)  Concluzia: SUBSTANTA = INFORMATIE!  Informatia este apoi gand si stare! Apoi ciclul se reia: Starea devine substanta si uite asa incet, dar sigur, totul se denatureaza in perceptie si reprezentare...
        - Datorita substantelor si toxinelor ce se elibereaza din tesuturi si depozite si care ajung in sistemul limfatic si sanguin sunt suprasolicitate organele de excretie (plamani, piele, rinichi, colon) si filtrare (ficat). Tot datorita acestui fenomen apar diverse stari psihice, diverse porniri si chiar retraim momente din trecutul in care am asimilat aceste substante.
        - In post, o stare de stres, nervozitate, suparare, tristete si asa mai departe genereaza substante toxice in sange si ingreuneaza eliminarea toxinelor deja acumulate.
        - Glicemia scade in postul total (negru) si de cele mai multe ori creste in cel partial. In postul total acest lucru se datoreaza atat lipsei aportului de nutrienti, cat si consumului ridicat de energie pentru a neutraliza si elimina toxinele si surplusurile.  
        - In timpul postului total se intampla sa slabim si in cel partial se intampla sa ne ingrasam. In postul total slabirea se face doar in proportie de 40% datorita lipsei hranei si de 70% datorita reformularii algoritmilor metabolici si endocrini care "taie" orice consum nejustificat al oricarui tesut sau organ.
        - Lipsa miscarii, a apei suficiente, a clismelor, a igienei, a respiratiei si a celorlalte adjuvante, duce la ingreunarea eliminarii toxinelor sau chiar la obstructionarea sarcinilor postului.
        - Postul negru - total - reprezinta un "reset" pentru comportamentul alimentar. Se recomanda celor care doresc sa "reinstaleze" informatia/ programul arhetipului divin!
        - Toxicitatea si stresul (una o determina pe cealalta) consuma antioxidantii de retea si lasa loc aciditatii si implicit unui teren fertil pentru multe boli...
        - In zilele: 3, 7, 9, 14, 21, 28, 35, 42, 49 de post, sa bem mai multa apa si sa fim pregatiti pentru eventualele crize de dezintoxicare care se manifesta exact ca simptomele bolii/ bolilor de care suferim sau am suferit in trecut. Nu se recomanda medicamentatia sau alte forme de alterare a acestor stari naturale si benefice.
        - Inainte de un post negru de lunga durata este bine sa consultam un medic nutritionist si sa ne facem analizele complete la un centru competent. Daca avem diverse avitaminoze sau alte carente, este de preferat ca dupa primele trei zile de post negru sa bem ceaiuri la rece din catina si macese si sucuri de legume si fructe bine strecurate.
        - Revenirea din postul negru de lunga durata nu se face brusc. Indicata ar fi o perioada de reacomodare cu masticatia, ingurgitarea si digestia de minim 3 zile, cel mai profitabil cam 7 zile. In aceasta perioada se recomanda zeama de cereale fierte, cereale fierte, sucuri de legume si fructe nestrecurate...
    Postul poate fi asociat cu:
        - Acupunctura
        - Terapia Florala Bach
        - Reflexologie si masaj usor
        - Stretching si Hatha Yoga, Go Shin Tai So, Tai Chi Chuen
        - Bioenergoterapie, Reiki
        - Tantra sau Tao - contact sexual fara ejaculare!
    Postul nu trebuie asociat cu:
        - Efort fizic intens
        - Contact sexual/ masturbare cu ejaculare!
        - Medicamentatie, Homeopatie
        - Stres, suparare, servici si alte activitati de lunga durata si obositoare
        - Frecventarea locurilor puternic poluate sau toxice
        - Fumatul, Alcoolul
    Pentru alte detalii si sfaturi benevole va stau la dispozitie la tel: 0721200661

2 comentarii:

  1. „A supravietuit ciumei si holerei, febrei tifoide, malariei si altor boli care au decimat prizonierii din lagar. Cum? Manca foarte rar si mesteca multa apa fiarta!”

    Cum adică mesteca apa fiartă?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Radu! Lua apa fiarta si racita in gura si o " mesteca ". Adica simula cate 15~20 min ca ar manca ceva sau ca si cum ar fi mestecat ceva solid. Mult succes si sper sa nu ai nevoie de o astfel de metoda de supravietuire!

      Ștergere