sâmbătă, 13 august 2011

Ierarhizarea Tipurilor de Poluare!


       Locul UNU:      POLUAREA INFORMATIONALA!!!  
                                            (televiziune, presa, radio...)=(divorturi, sinucideri, ucideri, hotii etc.)
        Locul DOI:        POLUAREA ELECTROMAGNETICA, RADIO SI FONICA!
                                            (telefon mobil si antene gsm, fabrici, masini, linii de inalta tensiune...)
        Locul TREI:      POLUAREA CHIMICA!
                                            (combinate chimice, masini, incendii...)
        Locul PATRU: POLUAREA MECANICA SI LUMINOASA!
                                            (haine sintetice si neconforme biologiei umane, iluminare nocturna...)
         Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător influentand negativ sănătatea umană, calitatea vieţii sau funcţia naturală a ecosistemelor (organismele vii şi mediul în care trăiesc).
        Totusi, nicaieri nu se vorbeste de
poluarea informationala, de poluarea mecanica si luminoasa.
        Toate fiintele vii, inclusiv omul, sunt sisteme informationale. Sunt BIOCOMPUTERE ce se alimenteaza cu energia extrasa din materie si care proceseaza in permanenta informatia stocata in materia cu care ele se "hranesc".  De aici rezulta ca noi suntem atat ceea ce mancam, cat si ceea ce nu mancam. Noi am ajuns sa evoluam odata cu hrana noastra pentru ca noi am lasat amprente asupra informatiei pe care am vehiculat-o prin noi si informatia care a trecut prin noi a lasat amprente in noi! Am coevoluat. O simbioza milenara intre fiinte si informatiile schimbate de aceste sisteme. Mergand mai departe, am putea spune ca intreg universul in esenta sa este un MEGA COMPUTER. Materia, substanta fiind doar energia condensata care transporta informatia, un SUPORT informational - (asemanator unui DVD).
        Toate fiintele, toate sistemele cu toate ca sunt implicit deschise ca sa poata exista, ele nu sunt infinite. Sunt tributare continuumului spatio-temporal. Sunt limitate in timp si spatiu, nu ca esenta, ci ca forma. Aceasta limitare nu permite acumularea nelimitata de substanta, energie sau informatie! Aceasta limitare nu permite nici vehicularea nelimitata de materie, energie sau informatie. In consecinta acestora, intr-un plan finit nu poate exista un numar infinit de elemente. Mai exact o multime finita nu poate avea un numar infinit de elemente.
        Daca toate fiintele sunt in esenta sisteme informationale, atunci care este cel mai important plan pentru ele??? Planul informational. De aici putem deduce ca cea mai nociva forma de poluare este POLUAREA INFORMATIONALA!!!  Mancarea este substanta ce contine si energie si informatie. Mancarea prin procesare elibereaza in adancul nostru energia si informatia sa. Dar exista si forme ceva "mai libere" de informatie. Sa ne gandim la ceea ce auzim, vedem, simtim. Sa ne gandim la informatia ce zboara purtata de undele electromagnetice... Si acum sa ne intoarcem...
        Omul fiind un sistem informational finit ca forma si avand capacitatea de prelucrare si constientizare finita, atunci el este suma tuturor informatiilor depozitate si vehiculate in si prin sine. Daca acumulam si vehiculam informatii negative sau nefolositoare oare unde mai ramene LOC pentru cele pozitive??? 
        Omul fiind un sistem material finit, daca acumulam substante nefolositoare sau nocive, oare nu eliminam incet, incet substantele folositoare? Locul este limitat si...
       
SI SA NU UITAM: SUNTEM  70% APA! Sa nu uitam ca apa isi schimba structura fizica si implicit proprietatile chimice la orice actiune asupra sa!!! (zgomote, lumini, ganduri, sentimente, vorbe, miscari...)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu