sâmbătă, 13 august 2011

Carnivor, Omnivor sau Ierbivor?

            1. Omul este si va fi omnivor, dar mai exact: ovo-lacto-vegetarian.  Dar mai mult vegetarian decat ovo-lacto! Dovada: Tubul Digestiv, Stomacul...
                    Intestinele carnivorelor  =  de 2,5 ~ 3 ori lungimea corpului lor.
                    Intestinele omnivorelor  =  de    5 ~  7 ori lungimea corpului lor. Porcul = 12 ~ 15 m
                    Intestinele omului           =  de           7 ori lungimea  corpului sau (~ 10 - 14 m lungime)
                    Intestinele Ierbivorelor  =  de 10 ~ 28 ori lungimea corpului lor (ovinele ~ 28 m)
                        Aceasta clasificare arata ca omul este clasat printre omnivorele preponderent vegetariene.
                    Stomacul Carnivorelor este foarte acid: 1,5 ~ 3 pH.
                    Stomacul Omnivorelor este acid sau bazic functie de ceea ce mananca. 5 ~ 10, 12 pH
                    Stomacul Irbivorelor este preponderent bazic si doar accidental acid. 12 ~ 14 pH
                    Stomacul omului nu poate digera carne sau alte proteine animale decat foooarte greu pentru ca este omnivor si aciditatea este mica. ~ 5
                Exista dovezi si de ordin metabolic, enzimatic, dar nu doresc sa scriu un roman in loc de o sinteza si nici nu doresc sa dau detalii prea tehnice. :)
            2. Omul este CONSTRUIT si sistemul sau genetic demonstreaza acest lucru. Genomul fiecarei fiinte  are doua parti: 1. O parte foarte flexibila in care se poate scrie si rescrie date cu o ciclicitate de 7 ani. si 2. O parte care este relativ intangibila si stabila influentelor externe. In ultima instanta, ambele pot fi afectate de modul nostru de viata si de diverse microorganisme sau substante. Asa apar celulele canceroase pe care sistemul imunitar este dator sa le fagociteze. Anumite obiceiuri alimentare si nu numai, pot afecta acest sistem genetic arhetipal. In acest moment se produce apoptoza celulara si apoi autodistrugerea fiintei. Genomul arhetipal uman nu admite degenerarea si are o linie in programul genetic de "autodistrugere" a indivizilor care nu se incadreaza in caracteristicile biotopului si ecosistemelor Terrei.
            3. Omul este construit ca Mamifer ovo-lacto-Vegetarian, nu carnivor.
            4. Proteina vegetala este mult mai usor de absorbit si de procesat, putand sta la baza unei constructii rapide a multor aminoacizi esentiali. Acest proces fiind unul cu randament crescut datorita faptului ca
se consuma putina energie pentru procesari.
            5. Proteina vegetala nu se rupe deloc greu, ci dimpotriva se digera si absoarbe de 8 ~10 ori mai usor si mai repede decat proteina animala. Ceea ce se desface mai greu este celuloza. Celuloza fiind un polizaharid complex si stabil chimic pe care natura il foloseste si ca rol structural in anatomia plantelor.
Ierbivorele au adaptat un aparat complex cu patru stomace si un intestin de 20 ~ 30 m.
            6. Ierbivorele rumega ca sa "rupa" structura celulozica a ierbii. Dar sa nu uitam ca exista multe feluri de legume si fructe care au un continut scazut de celuloza fata de tulpinile gramineelor (fanul, iarba...)
. Omul poate consuma fara probleme aceste legume si fructe, ex: rosia, castravetele, salata verde... etc.
            7. Omul a fost in prima lui faza de evolutie (SA NU UITAM) culegator. Abia in a doua faza a evolutiei, cand a dezvoltat arme si metode complexe, omul a devenit vanator si agricultor (cultivator si crescator). Deci, omul a fost mai mult vegetarian si s-a transformat incet, incet in omnivor din cauza glaciatiunilor, variatiilor climaterice si a altor influente ale naturii exterioare si interioare omului.
            8. Faptul ca am trecut la hrana omnivora spre carnivora si faptul ca am ales sa preparam termic aceasta hrana ne duce la toate bolile zilei de astazi.
            9. Un om care consuma carne nu se hraneste. Dar beneficiaza de alte “avantaje“:
-Proteinele nu au rol energetic, ci rol constructiv si reparatoriu in corp.
-Proteiele si fibrele animale (carnea) sunt foarte greu de digerat (4~8 ore) si se proceseaza in timp indelungat consumand energie pe care nu o mai dau inapoi corpului. Astazi, in urma studiilor, sportivilor de inalta performanta nu li se mai dau carne in timpul pregatirilor sportive intense. Nu este eficient. Se consuma pentru procesare mai mult decat se obtine apoi!!!
Se stie ca doar 10~30% din proteina animala ingerata este digerata satisfacator; din care doar maxim 40% ajunge sa fie folosita in procesele metabolice. Acestea din cauza procesarilor termice ale hranei, a combinarii gresite a alimentelor pe care le mancam la o masa, din cauza fiziologiei umane si a altor factori...
Fibrele animale ce raman nedigerate fermenteaza – putrezesc (de unde si mirosul ingrozitor de “placut“ al fecalelor)  in intestinul gros si noi asimilam toate acele reziduri toxice care ne suprasolicita ficatul si rinichii si ne dau dureri de cap dimineata.
Fibrele animale fiind moi si intrand in putrefactie mai impiedica si bolul fecal sa inainteze in colon si de aici mai apare si "draguta" de constipatie.
Aceasta “hrana“ ajuta si la proliferarea unor bacterii saprofite si a unor ciuperci si levuri de care nu prea avem nevoie in intestinele noastre. Mai mult, incet, iau locul florei intestinale benefice cu care omul ar trebui sa traiasca in simbioza. Hranim bacteriile care genereaza putrefactia si le infometam si ucidem pe cele probiotice care au multiple roluri sanogene in corpul nostru.
 In plus, asimilam hormonii eliberati de animal in momentul uciderii acestuia (adrenalina, xanthina...). Acesti hormoni duc la irascibilitate, la stari de angoasa, frica, iar d. p. d. v. organic se stimuleaza excesiv circulatia periferica in detrimentul celei viscerale. Mai exact, sunt hraniti muschii si organele sexuale in detrimentul creierului si al organelor interne. Gandim mai putin si mai prost si avem mai putina activitate viscerala ce inseamna mai putina energie generata. Fara un aport normal de sange cu oxigen si nutrienti, viscerele nu pot lucra la capacitatea necesara si suficienta.
Lipsa nutrientilor calitativi din carne si excesul de fibre animale, lipsa capacitatii fiziologice de procesare a fibrelor si a proteinelor din carne, prepararea ei termica, eliberarea in sange a toxinelor rezultate in urma metabolizarii proteinelor grele si in urma putrezirii proteinelor animale din colonul uman, distrugerea florei probiotice si favorizarea celei patogene, asimilarea hormonilor animali din momentul uciderii acestuia si consecintele acesteia, toate acestea si nu numai, duc la boala, degenerare, batranete si moarte.
Cresterea frecventei Schumann il fac pe omul modern mult mai stresat, mai nerabdator si mai agitat. Aceste fenomene duc si ele implicit la boala, batranete si moarte. Anumite influente (poluarea de toate tipurile, stresul) nu pot fi evitate, dar pot fi compensate prin acele influente care pot fi controlate direct de noi (cum ar fi influentele alimentare) si depind direct de atitudinea si obiceiurile noastre.
           
10. Echilibrat nu inseamna mai mult decat avem nevoie si nu altceva decat ne este dedicat de catre constructor. ATENTIE! O masina cu motor diesel nu se poate alimenta cu benzina si nici invers.
            11. Intregul Univers este Creat ca sa Evolueze si sa ajunga la capacitatea de AutoCreator si Creator si nu de consumator, distrugator si autodistrugator.

2 comentarii:

  1. Bravo,Domnule, daca face-ai o licenta pe tema asta sunt sigur ca luai nota zece cu felicitari!!!! la biologie,bineinteles!!!!! Ai potential!!!!

    RăspundețiȘtergere