luni, 2 noiembrie 2015

Din nou la Radacina ...

Din nou la Radacina...

Evident, la radacina sanatatii noastre!
Dincolo de psihicul "ëndocrin" care influenteaza din interior procesele biologice si care altereaza sau optimizeaza functionarea corpului, dincolo de asta exista si o parte "exterioara" a psihicului, cunoscuta cel mai bine ca si constient, Ego-ul constient. Aceasta parte a psihicului reuseste prin educatie, convingeri, credinte, false cunoasteri si interpretari relative si eronate sa altereze atitudinile, obiceiurile si faptele noastre. In consecinta si acestora apar si problemele de sanatate!

Avem o parte intrinseca si o parte extrinseca. Aceste parti sunt in relatie directa si implicit se influenteaza reciproc.
Suntem parte din Natura Mama si nu APARTE de natura! Nu ne putem scoate din acest intreg fara sa suportam consecintele severe si nefaste existentei noastre! NU definim si NU controlam Natura Mama, ci Ea ne defineste si controleaza prin mecanismele ei. Aceste mecanisme inca nu le cunoastem, nici macar in mica parte.

Egoul constient, AROGANTA, ORGOLIUL ne invata, ne conving, in timp ce se definesc ca fiind EU, ca "eu"fac si controlez totul. Este adevarat dar doar partial si doar in Universul nostru interior si personal. Si, si aici nu folosim decat 10% din capacitatea noastra constienta pentru a influenta interiorul. Si, de cele mai multe ori, il folosim prost, si implicit influentam prost totul!
Totusi, nu suntem capablii si nu vom fi niciodata, pentru ca nu vom fi lasati, sa controlam Natura! Nu putem schimba ceea ce este deja perfect. Ce schimbari poti aduce perfectiunii? Ma refer, nu la individ, ci la ecosistemele pe care tot le distrugem. Poti repara ceva perfect ? Cum?
Dar ceva stricat, despre care nu stii mare lucru, dar crezi ca stii, poti repara? De ce nu se apuca fiecare sa-si repare telefonul mobil? De ce nu se apuca fiecare sa-si rescrie softurile din windows? Pentru ca aici recunosc ca nu stiu, dar merg la alti "priceputi reparatori" care iau dalta si ciocanul si "REPARA" ceea ce ei nici macar nu inteleg in profunzime si totalitate. Cum poti repara ceva ce nu esti in stare sa construiesti? Pe bajbaite si cu riscuri mari. Cam asa se fac nutritia, medicina, psihologia si altele...

Un vechi dicton latin spunea: "Medic curat, Natura sanat! " - Medicul prescrie, Natura vindeca!

Revenind la lucruri ceva mai concrete...Cautam mereu esenta. Cautam mereu chintesenta tuturor lucrurilor, actiunilor, fiintelor etc...Si inevitabil credem ca o gasim, ca este ceea ce cautam si ca ne ajuta!
Extragem sucuri, uleiuri, minerale, substante, toate ca sa le prezentam in forme condensate si concentrate celor care nu au timp si chef sa extraga!Sintetizam substante incercand sa inlocuim ceva perfect. Ce anume din imperfectiune, poate inlocui cu succes perfectiunea?
Lenea se plateste scump!!! Nu ma refer la lenea trupului ci la lenea tuturor partilor fiintei umane!
De cele mai multe ori primim ceva pe post de esenta a altceva, esenta extrasa de cineva care crede ca aceea este esenta .... Si evident, platim si ne amagim ca am rezolvat problema. NU ! Cu proprii bani, cu propriile resurse, ne autodistrugem datorita arogantei. Aroganta care ne face sa credem ca stim, ca putem ca suntem buricul pamantului.... Aroganta care ne face sa credem ca forma si esenta a ceea ce noi construim, extragem etc sunt mai bune sau la fel de bune ca ale naturii! Credem ca arhitectura noastra este mai buna decat cea a naturii, credem ca sinteticele noastre sunt la fel de bune ca substantele naturale, credem ca noi suntem mai inteligenti si mai capabili decat natura...Amagire ..... Mare amagire !
Dar o amagire care atrage muulte dezamagiri si consecinte nefaste!

Cei ce cred cu tarie ca o pastila, un extract, un sintetic sau un distilat si filtrat al unui aliment viu este mai bun sau la fel de bun ca acela natural, din punctul meu de vedere, se inseala pe sine si se distruge prin propria aroganta si ignoranta!
Nu poti extrage o substanta dintr-o planta si sa consideri ca restul nu e folositor! In primul rand nu stii ce arunci si la ce iti trebuie. In al doilea rand arunci ceva ce NU DEGEABA este pus acolo. In al treilea rand crezi prosteste ca o parte din ceva poate avea efectele acelui ceva ca intreg, sau chiar mai puternice. Partial poate fi adevarat, cand chiar stii exact ce faci si cum sa faci. Dar NOI TOTI, medici, chimisti, etc doar credem ca stim. In realitate, in adevarata realitate DOAR credem ca stim. Si asta tot demonstreaza insasi stiinta care mereu recunoaste ca ieri nu avea dreptate. Oare cat de fraeri sa fim sa nu vedem ca nici astazi pentru astazi si maine nu are dreptate?

Ca si o concluzie la toata polologhia asta de mai sus...

Nici o parte din intreg nu poate fi mai buna sau la fel de buna ca intregul! Nici o substanta dintr-o planta nu poate fi mai buna, nu poate avea efect mai bun asupra sanatatii si omului, decat planta intreaga! Este un principiu care se invata si la FARMACIE, dar NU se respecta deloc!

In consecinta tuturor celor scrise aici, pledez pentru o alimentatie NATURALA, neprocesata termic, mecanic si chimic pentru tratamente tot naturale, cu alimente si plante medicinale, cu suplimente naturale, in contexte naturale, in natura si in moduri naturale!
Nimeni si Nimic nu poate inlocui natura si naturalul!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu