vineri, 27 noiembrie 2015

Despre Carne si proteine ...pe scurt:


1. Carnea contine proteine. Este un mit si doar atat. Fasolea, soia si alte leguminoase, contin de aproape doua ori mai multe proteine decat carnea si sunt cu mult mai usor de digerat si asimilat. Carnea, in stare cruda si macra, contine 35% proteine. Soia nemodificata genetic, contine 54%. - 60% proteine. (cea modificata genetic, ajunge usor la 70% proteine).
2. Proteina animala din carne este indispensabila vietii. Iar un mit necesar marilor producatori si vanzatori de animale. Proteina animala, ca si orice alta proteina, nu poate fi folosita direct de catre organismul uman. Proteinele fiintelor vii au un inalt grad de specificitate si nu se potrivesc DELOC de la o fiinta la alta. Cu cat gradul de evolutie al fiintei este mai inalt, cu atat gradul de complexitate si specificitate este mai mare. Prn digestie, proteinele si aminoacizii nedistrusi termc, se descompun si resintetizeaza. Ceea ce este asemanator si OARECUM functioneaza de la alta fiinta la om, sunt ENZIMELE, dar ele se distrug la peste 40 grd C.
Sunt populatii intregi care nu au mancat carne de generatii multe, nu au probleme de sanatate nici mintala, nici fiziologica.
3. Anumite proteine sau aminoacizi esentiali din carne nu pot fi sintetzate de organismul uman. BA DA! Orice aminoacid poate fi sintetizat de om. Daca obosim, imbacsim si dam cu totul altceva de lucru ficatului(digestie si detoxifiere), evident ca nu-i ramane timp si energie sa sintetizeze aminoacizi. Este una din cauzele imbolnavirilor si imbatranirii.
Unele experimente pe soldati americani si nu nami, au demonstrat ca in conditii de "criza", de foamete si post, ficatul ca si aproape orice celula din corp, incepe sa sintetizeze aminoacizi, enzime si in final proteine. Asa cum creierul este capabil sa sintetizeze Neuro-Peptide(fractiuni proteice specifice si complexe), asa ar putea orice celula din corp sa sintetizeze proteine. De fapt o si face in mare parte. In fecare secunda celulele noastre produc zeci si sute de proteine.
4. Daca-i dam organismului proteine iii usuram munca! Fals. daca-i unui om ii dai in fiecare zi peste, dupa doua generatii nimeni nu v-a mai stii sa pescuiasca. Lasa-i pe oameni fara peste si in cateva zile o sa REDESCOPERE cum se prinde pestele. In timpul posturilor terapeutice, dar mai ales in timpul privarii de hrana, s-a observat ca secretia de hormoni de crestere creste de pana la 5 ori fata de nivelul normal al unui adult. Fapt care-l aduce aproape de nivelul de hormoni de crestere al unui copil. Acest nivel de secretie hormonala, face ca un adult sa poata sa supravietuiasca pana la 90 de zile fara hrana, doar cu apa. Cu toate ca exista in lume peste 50 de autotrofi.
5. Proteinele iti dau putere si energie! FALS! Proteinele au rol structural si nu energetic. Organismul, doar in cazuri de criza, poate sa folosseasca "caramizile"ca si sursa de energie, cu un randament minim si consecinte nefaste sanatatii. (acidifiere, oboseala, disfunctie hepatica, diskinezie renala si guta)

Daca doriti un minimum insignifiant de substante benefice din carne, consumati-o cruda si foarte proaspata, calda! Cine poate !!!:))

Cei care conduc lumea, ne imbuiba si ne conving ca trebuie sa mancam de mai mult de 5 ori fata de cat ii trebuie unui om normal ca sa fie sanatos si puternic. In plus ne dau cantitate si nu calitate! Aici intervine si raportul de eficienta intre ce consumama si cat consumam.
Daca unei masini ii pui un litru de combustibil pe ora si ea consuma ca sa mearga 2 litrii...Se v-a termina curand atat combustibilul cat si mersul...:)
Digestia si procesele conexe consuma 60% din energia corpului. Creierul consuma si el peste 50% din energia corporala... Deci dupa o masa copioasa, gandim numa prostii, sau reactionam cu burta plina...:)
Aleluia ...:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu